Deze nieuwsbrief verschijnt 1x per kwartaal. Uitgave nummer 01 op 01-01-2009

Terug naar Nieuwsbrief archief

Nieuwsbrief van Rotterdams Tanktransport
 

Welkom bij de eerste nieuwsbrief,

 

Via deze nieuwsbrief wil ik u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen van rotterdamstanktransport.nl en andere feiten.

Allereerst de beste wensen voor 2009!

De "Kredietcrisis"

Een crisis die begonnen is in Amerika en die verassend snel is overgeslagen naar Europa en inmiddels wereldwijd merkbaar is.
De kredietcrisis heeft in de Nederlandse transportsector flink huisgehouden met als gevolg dat er al een flink aantal bedrijven falliet is gegaan.
De opdrachten daalden vanaf half november sterk wat resulteerde tot omzetdalingen in december van soms wel 50%. Met als gevolg dat bij veel bedrijven de contracten voor chauffeurs niet meer worden verlengd en veel collega's worden ontslagen.
In de eerste week van december stonden er maar liefst 40.000 vrachtwagens stil.
Vrachtwagenfabriekanten zoals Daf en Scania hebben hun produktie eind december voor 2 weken stil gelegd gaan na die tijd de produktie drastisch verminderen. Zo is bij Scania in Zwolle 1 produktielijn stilgelegd. Ook in andere bedrijfstakken zullen de gevolgen van de crisis binnenkort merkbaar zijn.
In de rest van Europa is het ook niet anders en ook in de voormalige Oostbloklanden stagneerd de economie.
Veel chauffeurs zitten werkloos thuis en zijn op zoek naar ander werk.
Ik hoop voor iedereen op betere tijden en dat het herstel zich eerder inzet dan de sombere voorspellingen dat dit door sommige analysten pas in 2011 wordt verwacht. Bij het bedrijf Leo va Tiel (waar ik werk) zijn inmiddels 10 van de 40 vrachtwagens afgemeld.

Over de website

Het afgelopen jaar heb ik een hoop pech gehad met de computer. De ene storing na de andere en opgelicht door een reperateur.
Volgens de reperateur was de harde schijf gesneuveld en omdat ik te weinig back-ups had gemaakt, was ik veel foto's en bestanden kwijt.
Na het uiteindelijk kopen van een nieuwe pc heb ik de oude schijf in de nieuwe pc ingebouwd en jawel . . . niks aan de hand, zodat ik gelukkig 19 gigabyte aan foto's terug had, maar wel een hoop geld armer.

Omdat ik tussendoor enkele weekeinden onderweg was met de vrachtwagen en de aanschaf van de nieuwe pc uitstelde in de hoop dat de oude pc gerepareerd kon worden, lag de website enkele maanden stil.
Een ander probleem was het op een verkeerde manier opslaan van de opgestuurde foto's en het organiseren van de bestanden binnen de website. Een echt systeem had ik niet en ik raakte op een gegeven moment het spoor volledig kwijt.
Ik had er een zooitje van gemaakt door een gebrek aan kennis en ervaring.
Tevens wilde ik ook de website compleet vernieuwen omdat de oude versie vol met HTML fouten zat.
Dat alles heeft toen geresulteerd in een flinke achterstand met het updaten.

Ik ben nog steeds de achterstand aan het wegwerken, maar ik heb mijn lesje geleerd en alle foto's en gegevens worden nu via 2 computers op 3 harde schijven geschreven en er is nu een werkend en voor mij een overzichtelijk systeem.

Met enige trots kan ik hier schrijven, dat de website (als enigste non commerciŽlle website in Europa over Tanktransport) voor 99% voldoet aan de voorwaarden van W3C. Het W3C (voluit World Wide Web Consortium) is een onafhankelijke organisatie die als doel heeft het potentieel van het World Wide Web volledig te benutten. Een uitgebreide beschrijving hierover kunt u lezen op de website.

Ook ben ik er trots op dat steeds meer chauffeurs uit het Tanktransport de webite weten te vinden.
Ik krijg prachtige foto's opgestuurd en regelmatig zit ik met mijn mond wijd open te kijken naar al die mooie plaatjes.
Zelf heb ik een groot deel van Europa gezien, maar ik ben soms best wel een beetje jaloers op de reizen van sommige collega's.
Ik vindt het ook prachtig om te horen dat chauffeurs die op de website staan onderweg worden aangeproken over hun foto's op de site.
Dat betekend erkenning voor de website en voor mij de motivatie om door te gaan en ik ben de zogenaamde "Point of Return" gepasseerd en de website blijft tot mijn einde bestaan.

Ik blijf leren om de website te verbeteren en mijn excuses aan de mensen, die mij foto's stuurden en waarvan ik hun geduld flink op de proef heb gesteld.

Nu enkele cijfers over deze site van het afgelopen jaar.

De website trok in 2008 maar liefst 86.527 Bezoekers.
Er waren 554.687 Paginaweergaves en de bezoekers kwamen uit 94 landen.
De nederlandse bezoekers kwamen uit 818 woonplaatsen.

Inmiddels ben ik bezig om nieuwe updates klaar te maken met onder meer heel veel historische foto's over Wim Vos uit Oss.

Tot zover de eerste nieuwsbrief. Beste groeten, Harry Stam.